So Fresh
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
15 Juli 2011 | Frankrijk, Châtillon-en-Diois
Wat gaat de tijd snel! Het is alweer een week na mijn vorige blog en ik ben alweer twee weken in Frankrijk! Ik zal maar gewoon random wat vertellen want ik maak zo veel mee dat ik het niet allemaal kan bijhouden wat wanneer gebeurt.
Afgelopen weekend was de vogue in Chatillon-en-Diois, het dorp hier. Daar gingen wij natuurlijk met zijn vieren naartoe, haha. Het was weer een soort kermis, en daar hadden ze ook zo’n boksbal waar je tegenaan moet slaan en dan krijg je punten voor hoe hard je slaat. Dus Seb had daar geld in gegooid, (in zo ongeveer alles daar op de kermis, hij wil vooral playboy konijnen winnen :))en hij ging lekker zijn gang. Maar toen liet hij ons ook nog een keer slaan. Eerst Elodie, toen Marloes en daarna ik. En wat bleek: ik kan hard slaan. Ik sloeg harder dan Elodie en Marloes, dus ze waren wel onder de indruk. Zondag kwam Micka, de broer van Elodie aan. Hij werkt ook bij de snack en hij is echt heel aardig! Hij helpt met vanalles, ook heel erg met het Frans. Dat gaat nu echt steeds beter, als ik een woord niet weet lul ik er omheen en uiteindelijk snappen ze me. En ik begrijp zelf ook steeds meer.
Haha, nou nog niet alles. Sebs stopwoord is ‘so fresh’ (denk er een lekker Frans accent bij). Dus toen we op een avond voor onze caravans zaten te chillen ging ik even naar de wc. Toen ik terugkwam vroeg Seb of ik de l’eau frais wilde meenemen. Maar ik dacht dat hij so fresh zei, dus ik zei vrolijk so fresh terug. Ze lagen allevier helemaal strak en sindsdien zegt Seb nog meer so fresh.
Verder heb ik gewoon gewerkt, en mijn eerste fooi gekregen: €5 van een Duitse familie, trop gentil. Met de Duitse kinderen communiceren gaat echt met handen en voeten, ze praten gewoon Duits tegen me maar doordat ik zo ondergedompeld word in het Frans kan ik niks anders meer dan Frans en zelfs het Engels wordt steeds lastiger. Ook had ik Deense kinderen in de miniclub, dat was echt onmogelijk. Als ik wat tegen ze zei (in het Frans (dat gaat onderhand automatisch), Engels of Duits) zag je hun gezicht vertrekken, echt heel zielig. Maar ik heb gewoon Hei Hei en Tak geroepen en dat vonden ze wel weer leuk!
Op dinsdag is altijd mijn workout voor de week: de minidisco. Heel erg leuk om te doen, maar wel ontzettend vermoeiend. 1,5 uur achter elkaar dansjes doen, en dan ook nog eens mega-enthousiast. Dus daarna ben ik altijd helemaal uitgeput. Maar de ouders en de kinderen vinden het leuk, dus daar gaat het om!
Ik eet trouwens altijd met de campingeigenaren, ’s ochtends krijgen wij de croissantjes en stokbroden die over zijn en ’s middags en ’s avonds eten we met zijn allen warm. De gouden pollepels heb ik dus nog niet tevoorschijn hoeven halen.
Mijn caravan was trouwens lek, en ik had gezien dat het woensdag heel hard zou gaan regenen. Dus Micka had het gat (het is gewoon zo’n gat voor zo’n raampje in het plafond alleen dan zonder raam, er ligt wel een tafel op) gedicht met een opblaasbaar luchtbed wat hij op het dak had geplakt met tape en daar weer de tafel op. Dus ik ging disdag voor de verandering eens vroeg slapen (12 uur), en om 1 uur was daar een hels kabaal. Het was de tafel die met vastgeplakt luchtbed en al van de caravan was afgewaaid. Dus ik in mijn pyjama die tafel er weer opgegooid en gehoopt dat het een beetje ging. Maar niet dus, het resultaat: een piscine in mijn caravan. Nu is het gat weer op een andere manier gedicht en ik hoop maar dat hij het houdt, want er is weer regen voorspeld.
Verder was het gisteren 14 juillet, feest in Frankrijk. Wij baalden want er stond disco op het programma. Maar we zijn begonnen met de minidisco en daarna hebben we heel subtiel de muziek laten verdwijnen zodat we alsnog naar het vuurwerk konden gaan kijken. Dat was echt heel gezellig, daarna nog door naar het plein voor een feest met beaucoup de Clairette de Die.
Ik stop er voor vandaag even mee, ik weet even niks meer te vertellen en ik wil zwemmen! Om 6 uur is er modeshow met de vuilniszakkenkleding die we vanochtend gemaakt hebben, en vanavond spelletjesavond. Morgen lekker vrij, ik ga maar eens écht chillen. Vorige week wilde ik namelijk naar Chatillon fietsen maar mijn mobiel had geen bereik dus uiteindelijk heb ik 1,5 uur punten geslepen, pizzadozen gevouwen maar ook nog wel gerelaxed hoor
Liefs xx
15 Juli 2011 - 15:54
Oma:
Leuke foto's!! wat een uitgebreid verslag, grappig om te lezen Doei.Oma -
15 Juli 2011 - 20:40
Anouk:
Is jouw begroeting een subtiele verwijzing naar een zeker nummer dat op jouw iPod staat, een ontzettend vreselijk nummer wat je niet meer uit je hoofd krijgt? Verder klinkt het allemaal heel erg leuk! Heb je nog wel een beetje goed weer? Ik zie voor morgen 16 graden en regen staan? Leuke foto's ook! Fijn dat al die ouders mee staan te kijken hoe jij dansjes doet met al die kinderen. Nou veel plezier he! Liefs xxx -
15 Juli 2011 - 21:13
Mariska:
Haha superlief berichtje van je oma! Ik vind het trouwens echt supervet dat je je zo goed kan redden! Zo te zien zijn de kids weg van je! Heel veel plezier nog X -
16 Juli 2011 - 18:22
Anna-Carolina:
ik moest heel hard lachen om het so fresh! haha! die seb toch (heet ie volop sebas? dat is namelijk ook een beetje grappig). ik ga zo je foto's bekijken, want dat heb ik nog helemaal niet gedaan... veel plezier, suus! -
17 Juli 2011 - 10:09
Martine:
Net je reisverslag gelezen in het office de Tourisme: hartstikke leuk. Je krijgt al aardig wat ervaring, zie ik.
So fresh: de letters op het toetsenbord stqqn hier allemaal op een andere plek! Lifs, Martine -
18 Juli 2011 - 11:20
Marlies:
Hee Suzanne! Supervet allemaal zo te horen, mooi zo! Wat ontzettend dapper van jou allemaal zo in het Frans. Leuk om te lezen jouw blog, ik ga het bijhouden!:)
xx -
15 Augustus 2011 - 11:13
Ignace:
Hej hej,
Een modeshow met vuilniszakkenkleding! Haha. Wel jammer dat het zoveel geregend heeft... of viel dat wel mee? Als er nou ook nog Finse kindjes in de miniclub komen, kun je met ze tot honderd tellen. Zou dat even leuk zijn!