Spaans zonder slissen - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Suzanne Veenstra - WaarBenJij.nu Spaans zonder slissen - Reisverslag uit Sevilla, Spanje van Suzanne Veenstra - WaarBenJij.nu

Spaans zonder slissen

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

04 April 2012 | Spanje, Sevilla

Hola Hola Hola,

Dit keer ben ik niet meer door een oceaan van jullie gescheiden, slecht een paar kilometertjes over land, ik ben in Sevilla!
Afgelopen zondag aan het eind van de middag landde ik in regenachtig Sevilla. Ik dacht dat ik na 3 maanden Argentinië wel een beetje zelfstandig zou zijn geworden, dus had ik geen transfer naar mijn accommodatie geboekt. Eenmaal op het vliegveld was ik weer blij dat ik mijn koffer zag en na wat eurootjes ingeslagen te hebben was ik er weer klaar voor! Alleen lette ik niet helemaal op en toen ik eenmaal in de taxi zat en vroeg of hij de meter aan kon zetten, maakte hij me even duidelijk dat ik dat eerder had moeten zeggen. Vast tarief vanwege de Semana Santa: €30. Welkom in Europa. Hij kon me niet helemaal bij het hotel – waar ik mijn sleutels moest afhalen- afzetten, dus liep ik in mijn reiskloffie, compleet verlept en met 3 zware tassen door de stad. Het was ontzettend druk op straat en iedereen zag er op zijn paasbest uit. Het was natuurlijk de eerste zondag van Semana Santa, wat in Sevilla groots gevierd wordt. Eenmaal mijn sleutels opgehaald te hebben begon ik met mijn tocht door de stad, nog steeds genietend van wat er allemaal om me heen gebeurde, ook al was ik een tikkeltje moe. Slechts gewapend met een veeel te onduidelijke kaart. Gelukkig ben ik heel goed in kaartlezen (mama!) en stond ik binnen een half uur voor de goede deur. Niet wetend wat ik aan zou treffen maakte ik de deur open, en daar werd ik aangestaard door een 12 meisjes, allemaal Nederlands! Op tijd naar bed, en maandag de eerste dag naar school. Eerst een testje gemaakt, een rondleiding door de school en daarna al de eerste les! Ik ben ingedeeld in B1, dus dat is prima. Ik merk wel dat mijn woordenschat veel beter is dan mijn grammatica. En het eerste commentaar was; je hebt een accent, ben je net in Argentinië geweest? Ik moet echt mijn best doen om de ‘ll’ niet meer slissend uit te spreken. Ook zeg ik woorden die ze hier totaal niet kennen en gebuiken, maar wel begrijpen. De lessen zijn erg leuk, en ik heb na 3 dagen al het gevoel dat alles weer een stuk duidelijk wordt en weer terugkomt.
Verder moet ik hier nog heel erg wennen. Ik mis Argentinië; het weer, de cultuur, de mensen en het dagelijks leven dat ik daar leidde en gewoon de Argentijnse manier van leven en denken.
Het is zo gek om vanuit Argentinië gelijk door te gaan naar Sevilla. Van het ene avontuur naar het andere en niet echt de tijd hebben om te beseffen wat ik nu eigenlijk allemaal heb meegemaakt. Dus de afgelopen dagen waren moeilijk, maar inmiddels gaat het beter.
En het is natuurlijk Semana Santa! Veel Spanjaarden houden er eigenlijk niet van, en zien het meer als een mooie traditie dan als iets religieus. Er zijn deze week meer dan 60 optochten. De Klu Klux Klan-achtige puntmutsen, enorme beelden die door de straten, die helemaal vol staan, worden gedragen en veel leven in de stad. Helaas zit het weer niet echt mee, het regent veel en dan gaan de processies niet door. Maar dat schijnt vaker te gebeuren tijdens de Semana Santa, omdat volle maan samenvalt met begin van de lente weet ik veel. Dit weekend ga ik naar Cádiz, de stad en als het weer een beetje meevalt ook nog naar het strand. Verder laat ik het allemaal maar een beetje over me heenkomen wat ik hier allemaal ga zien, maar de stad zelf is in ieder geval al de moeite waard!

Liefs, Suzanne

• 04 April 2012 - 17:12

Mariska:

Haha, ik ben ook wel echt je grootste fan hè! Maar ik snap echt wat je bedoelt! Maar het gaat vast snel beter worden & dan zit je daar weer helemaal op je plekje ;) Komt helemaal goed! Ik zeg; volop genieten! XX

• 05 April 2012 - 08:22

Marlies:

Sevilla is zoooo mooi!(naar wat ik gehoord heb dan:P) Aanrader?
    Ik heb dat wel eens op tv gezien, al die optochten! Houten Jezusbeelden op de schouders, gezang, stilte. Jaja.
    Succes met omschakelen:)
    xx