Nieuwe reis, oude weblog!
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
20 December 2011 | Nederland, Arnhem
Na een lange radiostilte ben ik weer te vinden op waarbenjij.nu! Volgende week, woensdag 28 december 2011, ga ik namelijk alweer aan mijn volgende avontuur beginnen; 3 maanden vrijwilligerswerk in Argentinië en daarna 2 maanden taalcursus in Sevilla!
Ik ben erachter gekomen dat ik een soort Máxima pelgrimstocht ga maken, Máxima komt natuurlijk uit Argentinië en Sevilla is de stad waar Willem-Alexander en Máxima elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Leuk hè, en ik heb het niet eens expres gedaan!
Ik ga naar Argentinië met de organisatie Projects Abroad. Dit is een wereldwijde organisatie dus er zijn vrijwilligers uit Nederland (er zijn steeds de meeste Nederlanders, misschien klein gevolgje van Máxima?), Scandinavië, Frankrijk, Australië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten. Dus dat wordt naast Spaans spreken met de kinderen ook heel veel Engels, hopelijk ook nog wat Frans en natuurlijk Nederlands. In de maand januari zitten er 70 (!) vrijwilligers in Córdoba, dus als dat geen gezellige boel wordt weet ik het ook niet meer. Ik ga werken in een kindertehuis, Hogar Infantil Belén. Wat ik er toe nu toe van begrepen heb is het een kinderdagverblijf en ‘comedor’ een plaats waar kinderen kunnen komen eten dus. Hier zal ik voornamelijk een extra paar handen zijn voor de dagelijkse dingen. Maar ik mag ook spelletjes met ze doen en een beetje Engelse les geven! Eerst zal ik samenwerken met een Duits meisje, en daarna komen er nog 2 Nederlandse meisjes op het project. Heel erg leuk dus, ik ben heel benieuwd!
Ze hebben trouwens ook een website: www.hogarbelen.org, voor de geïnteresseerden onder jullie.
De afgelopen tijd heb ik ook niet stilgezeten, ik ben sinds ik terug ben uit Frankrijk aan het werk gegaan via een uitzendbureau en heb zo heeeeeeel leuk werk gedaan. Maar ik heb niet te klagen, ik ben met Lola een paar dagen naar Parijs geweest en 2 weken geleden was ik nog in Lyon met mijn campingcollega’s tijdens het Fête des Lumières, wat heel erg gezellig was! En natuurlijk stonden de voorbereidingen voor mijn reis ook niet stil; ik heb al mijn vaccinaties binnen, telefoontjes met de verzekering, bezoekjes aan de bank en ga zo maar door.
En nu, maintenant je fais la belle vie (zoals mijn Franse amis dat zeggen, klinkt altijd leuker dan in het Nederlands)! Veel afspreken met vriendinnen, de laatste dingetjes kopen en regelen en nog even kerst vieren met de familie :)
Ik heb er heel veel zin in om weg te gaan, het is toch iets waar ik het al sinds de 3e/4e klas over heb, en nu gaat het dan eindelijk echt gebeuren!
Liefs, Suzanne
20 December 2011 - 17:00
Mariska:
Spannend! Bij onze eerste volgende skype date zitten we heel wat verder uit elkaar; kijken of onze internet verbinding dat aankan! Zie je vrijdag nog even real life! X -
28 December 2011 - 10:08
Projects Abroad:
Alvast heel veel plezier en succes gewenst daar Suzanne!
Wij zullen je blog de komende tijd zeker blijven volgen.
Irma (Projects Abroad) -
28 December 2011 - 18:19
Inge:
Hi Suzanne,
Reactie op je mail volgt nog, maar ben nog steeds lekker druk bij ABS! Heel veel plezier gewenst en ik hoop je weer gezond terug te zien.
Dikke kus,
Inge